Социални Мрежи

Защо детските мебели трябва да са от дърво ?

8 септември 2023
Защо детските мебели трябва да са от дърво ?
 
Детските мебели от дърво са красиви и екологични, но са доста скъпи. Високата цена и липсата на информация за всички предимства на продуктите от естествени материали насърчават родителите да търсят по-бюджетни варианти - от пластмаса, фурнир и метал.
 
Бебешките креватчета от дърво са красиви и екологични, но са доста скъпи. Високата цена и липсата на информация за всички предимства на продуктите от естествени материали насърчават родителите да търсят по-бюджетни варианти - от пластмаса, фурнир и метал.
 
Но приемливи ли са компромиси, когато са застрашени комфортът, здравето и безопасността на децата? Нашият отговор е не и ви предлагаме 9 убедителни аргумента в полза на мебелите от масив.
 

9 аргумента в полза на мебелите от масивно дърво

Дървените мебели не отделят вредни вещества, включително токсичен формалдехид. Учените все още спорят колко опасен е формалдехидът, съдържащ се в пластмасовите продукти или дървените стърготини. Но готови ли сте да поемете риск и да проверите как това вещество с изразени мутагенни и алергизиращи свойства ще повлияе на здравето на ВАШЕТО дете?
 
Детските мебели от естествено дърво спомагат за укрепването на детския организъм. Дървесината има приятен цвят и аромат, които имат благоприятен ефект върху нервната система на бебето. Например, букът се нарича дърво на спокойствието и дърво „донор“, като се отбелязва неговата положителна енергия.
 
Дървото дава приятно тактилно усещане, което е важно за бебето, което опознава света около себе си. Дървото запазва приятна топлина при всякакви температури, за разлика от пластмасата и метала, които много се нагорещяват в горещините и обратно, стават неприятно студени през есента, преди началото на отоплителния сезон.
 
Масивното буково дърво ще издържи теста за здравина на активността на вашето бебе. Дори ако детето обича да скача в креватчето, материалът може лесно да издържи на тези натоварвания. Букът е твърда дървесина и не отстъпва по здравина дори на дъба.
 
Издръжливостта на бука ви позволява да използвате детски мебели от масив в продължение на много години. Такова креватче или други елементи от мебелите за детска стая ще бъдат наследени от по-големи деца на по-малки братя и сестри.
 
Дървените мебели не са опасни, дори ако бебето иска да „наточи“ никнещите си зъби върху тях. Буковата дървесина не се цепи и е трудно да се надраска емайла на зъб или да се счупи, за разлика от металните или пластмасовите изделия.
 
Дървото може да се реставрира. Ако върху продукта се появят малки драскотини, те могат лесно да бъдат замаскирани и шлайфани и продуктът ще бъде като нов.
 
Мебелите от дърво изглеждат много по-богати от продуктите от пластмаса и метал. Притежавайки естествена естетика, такива продукти се вписват в интериора на всеки стил.
 
Лесно можете да продавате дървени детски мебели. Можете лесно да намерите хора, които желаят да закупят дървено креватче или друга употребявана мебел в добро състояние, което означава, че можете да си върнете част от парите, похарчени за тези покупки.
 
Последният аргумент в полза на дървените мебели е, че можете да сте уверени, че сте направили всичко, за да създадете наистина безопасна и здравословна среда в детската стая за вашето дете.