Социални Мрежи

Топ съвети за грижа за бебето през лятото за нови родители !

7 август 2022
Топ съвети за грижа за бебето през лятото за нови родители !

Когато бебето се роди, основната грижа на родителството е, че нуждите на бебето са различни през различните сезони. През зимата те се нуждаят от повече грижи, които да им осигурят повече топлина и далеч от студена атмосфера. През лятото има специални грижи, които възникват за даване на повече мляко, далеч от слънчева светлина и много повече. Лятото и изглежда не е толкова лесно, колкото в древността, днес температурата е най-висока през лятото и за възрастните става трудно да се справят с изключително високи температури и горещи вълни. Що се отнася до бебето, те много закъсняха и кожата е много чувствителна и приятна, така че за родителите става много трудно да се грижат за тях и да се уверят, че детето не се излага на топлина и няма никакви кожни алергии.

Инвестирайки в някои летни продукти за грижа за бебето и следвайки съветите за лятна грижа за бебето, родителите могат лесно да се грижат за бебето си през лятото.

Няколко летни съвета за грижа за бебето, за да запазите удоволствието на бебето през лятото

Бебетата са много малки и изискват специални грижи и внимание, особено в ранните си дни. През летния сезон всички оплаквания от горещи дни и възрастните могат да говорят за това, но бебетата не могат да говорят. Така че е отговорност на родителите да разберат реакцията на бебето и да се грижат за тях.

През летния сезон бебетата са склонни да стават критични, капризни и неспокойни поради жегата и топлото време. Особено в градските райони за родителите става много трудно да осигурят на бебетата среда със студен въздух, тъй като температурата е по-висока в градските райони, отколкото в други райони.

Ето някои съвети, споменати по-долу, за да поддържате бебето здраво и щастливо през лятото

Бебетата имат нужда от повече мляко

Добре известен факт е, че възрастните трябва да консумират повече вода през лятото, за да се поддържат хидратирани. Същата е нуждата и на бебетата, тъй като тялото им бързо губи вода през топлия сезон.

Но на бебета под 6-месечна възраст не може да се дава директно вода, така че майката трябва да кърми бебето повече от обикновено. Научно доказано е, че нормално са необходими 50мл мляко на килограм телесно тегло на бебето. Но през летния сезон изискването се увеличава с 50%. Например, ако 10-килограмово бебе консумира около 500мл мляко нормално, майката трябва да храни около 800мл през лятото.

Инвестирайте във висококачествена количка и креватче

Уверете се, че местата, където спи вашето бебе, са удобни и прохладни. Сатенените чаршафи и вълнените постелки се нагряват бързо, без да се осигурява вентилация. Изберете количка с лек плат, предпочитайте найлонов плат.

Не оставяйте бебето си в гореща кола, не и за кратко време. Защото може да доведе до критични ситуации за бебето.

Наблюдавайте знаците

Бебетата нямат напълно развити потни жлези, няма ясен знак, който да забележи, че бебето се чувства неприятно топло. Ето някои изброени признаци, които ще помогнат на детето ви да се ориентира в симптомите на това, че бебето се чувства горещо или неудобно:

  • Ако бебето изглежда неразположено или не е в обичайното си игриво поведение.
  • Ако бебето се чувства раздразнително.
  • Ако кожата на бебето изглежда по-суха от обикновено (лекарите проверяват сухата кожа, като щипят и проверяват времето, необходимо за връщане към нормалното. Колкото повече време е необходимо, толкова повече сухота).
  • Ако бебето отказва да приема мляко. Когато бебето е дехидратирано, то започва да отказва да пие. Това е признак на напреднала дехидратация.
  • Ако пелената е винаги чиста. Трябва незабавно да заведете бебето на лекар, ако то е спряло да уринира.

Основни летни продукти за грижа за бебето

Количка със сенник

Детска количка със сенник е правилният избор за вашето мъниче. Сенникът е допълнителен плат, който предпазва очите на бебето от суровите слънчеви лъчи.

Крем против обрив от пелени

Независимо дали използвате еднократни или платнени пелени за вашето бебе, обривите на пелените са неизбежни през летния сезон. Винаги купувайте предписан крем за обрив от пелени и след това го нанасяйте.

Бебешки мокри кърпички

Бебешките мокри кърпички са от съществено значение във всяка чанта за пелени по време на пътуване. Кърпичките помагат за почистване, овлажняване и поддържат кожата на бебето мека и гладка през лятото.

Външно слънцезащитно одеяло

Лекото памучно одеяло е от съществено значение за бебетата, когато пътуват или извън дома през лятото. Одеялата са много полезни за повиване на вашето бебе, кърмене, смяна на пелени. Те се използват и по време на хранене.

Заключение

Когато бебетата се раждат, те изискват различни грижи през различните сезони. Да се грижиш за бебето и да управляваш ефективно всички други задачи е предизвикателство. Но съвременните жени го приемат ефективно и поемат цялата отговорност. За да направи живота на мама малко по-лесен в грижите за бебето през лятото, пакетът е създаден на базата на съвети за лятна грижа за вашето малко дете. През лятото е много необходимо да осигурите на бебето прохладна и комфортна среда около тях. За да осигурите на бебето усещане за прохлада и спокойствие, давайте му 2 до 3 пъти на ден, за да избегнете излагане на светлина. Освен това използвайте летни бебешки продукти с добро качество, използвайте дрехи от добър плат и също така проверявайте качеството на тъканта за креватчето. Прочетете цялата статия, когато сте пред дилема да се грижите за бебето през лятото.