Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Сънят на новороденото - кое е най-доброто място за спане ?

14 май 2023
Сънят на новороденото - кое е най-доброто място за спане ?

Време за сън, люлеене или ще успеете, без да се люлеете. Няколко думи за това как и къде ще осигурим най-доброто място за спане за новородено? В собствената си стая, в стаята на родителите или може би в леглото на родителите? Какво мислиш?

 

Въпроси на родителите относно съня на новороденото:

  • Как да се грижим за добрия сън за новородено бебе? Какво място и аксесоари имат положително влияние върху добрия сън на новороденото?
  • Подобни въпроси често ме задават, когато завърша първия им лайт.

Тогава, отговарям, питам - какво е вашето мнение?

Повечето от бъдещите майки декларират, че бебето ще спи в една стая с родители, защото това ще осигури добър сън за новородено бебе. Има и майки, които планират отделна стая за дете от самото начало. Разбира се, всеки е ковач на съдбата си и има право да действа по своя собствена преценка. Няма една добра „препоръка“ за всички. Следователно, всичко зависи от вашите убеждения, предпочитания и убеждения, скъпа мамо.

 

Приказка за „Спящо новородено“

Ще ви кажа известна, къса "приказка" ... зад планините, зад горите ... не, не, спрете, това не е тази приказка. Така че ще започна отново ... Опитайте се да си представите, че сте мъничко същество, което току що се е появило в света. Всичко е ново и непознато за вас. По-рано сте били постоянно свързани с майка ми, вие сте били част от нея, винаги сте били с нея и буквално в нея.

Сега сте от другата страна на уютен, добре познат, любим корем. Със сигурност не е лесно и приятно. В допълнение, вие се намирате през нощта сами в огромна, непозната стая, в която не можете да чуете, не можете да видите и усетите майка си, засега подслонът и облекчението си ... и как се чувствате? ...

Достатъчно е, защото това беше заплаха и това не беше смисълът да обобщим, вероятно познавате какво е моето мнение. Мисля, че за мъничко същество е препоръчително и много по-удобно да спи близо до родителите.

 

Родителите не забравят за себе си

Има друга страна на монетата, т.е. удобството на майката. Не мога да си представя да отида през нощта до бебето, в другата стая. Колко уморително трябва да бъде? Детето трябва да има своето отделно креватче, което обикновено стои до леглото на родителите. Ще ви кажа обаче, че на практика и удобство, ако кърмите, в много случаи по-рано или по-късно бебето отива в леглото на родителите. И ако това е подходящо за вас и бащата на детето, няма нищо лошо в това, въпреки че ... прочетете параграфа по -долу.

Съвпадането или спането заедно придава на малкия чудесно чувство за близост и сигурност и има много положителен ефект върху неговото развитие. Въпреки това, също така си струва да се запознаете с мненията на други експерти, които съветват да не спите заедно с дете, тъй като това може да бъде една от причините за СВС (синдром на внезапна смърт).

Въпреки това, както знаете, теория на себе си и практика. Лично аз тествах съвместно спане с трите си сина и това ми пасва много добре. Въпреки това няма да пиша, че го призовавам, защото тогава някой „мил“ ще ме обвини в проповядване на някои ереси, противно на общите препоръки. Опитах се да представя различни мнения и възможности по-горе и решението принадлежи на майката или по-скоро на двамата родители.

Отделна стая е чудесна идея, но за бъдещето, когато детето получи Торс, мисля, че след втория рожден ден най-рано. Препоръките на Американската педиатрична академия казват ясно - да се намали рискът от СВС, децата до възрастта на една да спят в стаята на родителите си, но в своето креватче.

 

Сънят на новороденото и вида на креватчето?

В един от следващите записи ще представя няколко вида креватчета - лела за бебета. Ще публикувам и моето субективно мнение за избора на най-доброто място, където новородено бебе може да спи. Моля, не забравяйте, че окончателното решение ви принадлежи. Препоръчвам да се запознаете с различни възможности и да изберете този, който ще отговаря на вашите нужди най-много. Това, което е работило за вашата сестра или приятел, не трябва да означава най-добрият избор за вас.

В този момент само ще добавя, че доброто решение е временни кошари - малко креватче, поставено до леглото на родителите. Те обаче имат недостатък, а именно те са достатъчни за сравнително кратък период от време.

В допълнение, не трябва да има ненужни джаджи в креватчето за новородено бебе, например възглавница, юрган, пашкул, протектор на звънене, плитка, балдахин, играчки и др. Всички тези елементи могат да бъдат опасни. Те намаляват достъпа на въздуха и спират въглеродния диоксид, издишан от детето, което е по-тежко от въздуха и се установява в дъното на креватчето. Вдиша отново, той е отровен. Безопасното креватче е креватче, оборудвано с твърд матрак, чаршаф и спален чувал.