Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
  • Начало /
  • Новини /
  • Предимствата на Бамбуковите Одеяла - Ето защо трябва да ги изберете !

Предимствата на Бамбуковите Одеяла - Ето защо трябва да ги изберете !

19 февруари 2023
Предимствата на Бамбуковите Одеяла - Ето защо трябва да ги изберете !

Какво одеяло да изберете за дете, така че да го обгръща меко, да е нежно към кожата и да работи добре независимо от времето? Бамбук! Ето 7 предимства на бамбуковите одеяла, които ще ви накарат да се влюбите в тази материя.

 

Бамбук - идеален материал за новородени и кърмачета

Ние сме на етап, в който все повече хора се обръщат към съзнателно пазаруване: проверяват състава на материала, страната на произход, избират това, което е прилично и ще издържи години, а не само за един сезон. Детската индустрия също се обръща към доброто, естественото и екологичното. Защото кой има повече нужда от деликатност и мекота от новородени и бебета?
 
Изборът на одеяло може да изглежда тривиален: все пак е достатъчно да купим онова, което ни харесва, то е цветно и сладко, а също и меко, нали? Точно така - тази мекота много често е последвана от изкуствен акрилен материал, от който излизат ситни пластмасови нишки - естествено неподходящи за деца.
 
 

И така, как трябва да изглежда одеялото за новородено?

Одеялото за новородено трябва да бъде:
 
  • Меко - за да е приятно ползването му.
  • С естествен произход - не само заради околната среда, но и заради безопасността на бебето и дишащите свойства.
  • Деликатно – т.е. такова, което не дразни чувствителната детска кожа и не предизвиква алергии при страдащите от алергии.
  • Проветриво – кожата под одеялото не трябва да се изпотява, а бебето, което случайно покрие устата си с него, трябва да може да диша свободно.
На всички горепосочени изисквания отговаря бамбуковото одеяло. По-долу представяме неговите предимства и обясняваме защо са толкова добри за деца.
 
 

Какви са предимствата на бамбуковите одеяла?

1) Бамбукът е материал от естествен произход

Нищо не е толкова подходящо и приятно за детската кожа, колкото материалите с естествен произход. Бамбуковото одеяло е ушито от бамбукова вискоза, която се получава чрез обработка на бамбукови стъбла, което е растение. Самото отглеждане на бамбук също е екологично, защото е евтино, лесно и не изисква химически торове.
 

2) Бамбуковите одеяла имат антиалергични, противогъбични и антибактериални свойства

Така че всичко, което е изключително важно за бебетата: хигиена и чистота. Бамбукът предотвратява развитието на микроорганизми и акари, което го прави фантастичен за страдащите от алергии и не дразни кожата на бебетата.
 
3) Те абсорбират добре влагата
 
Бамбуковото одеяло, ако е необходимо, ще абсорбира влагата фантастично, много по-добре от памука. Разлятата вода или храна не са проблем за него.
 
4) Бамбукът има терморегулиращи свойства
 
Може би за някои най-важният плюс на бамбуковото одеяло - има терморегулиращи свойства. Какво означава? През студените дни то идеално затопля и поддържа правилната температура, а през лятото е проветриво и не прегрява тялото. Кожата диша свободно под него, не се поти и не изгаря. Благодарение на това бамбуковото одеяло е универсално и необходимо при всяко време, може да бъде и целогодишно одеяло.
 
5) Бамбуковите одеяла са изключително меки и деликатни
 
На допир бамбуковото одеяло е невероятно меко, приятно и деликатно. Това е страхотна необходимост за сън, за покриване на бебето през по-студения ден на разходка, за покриване по време на дрямка на открито, за гушкане. Бамбуковото одеяло е гаранция за качество и приятно, комфортно използване.
 
6) Мултифункционално
 
Прилично и достатъчно голямо одеяло е инвестиция за дълго време - когато малкото дете вече не е бебе и стане енергично двегодишно дете, одеялото ще продължи да работи. Детското одеяло е не само задължителен елемент за сън и почивка у дома, но и важен елемент от всяка разходка и пътуване: можете да го увиете около спящо дете, да го изолирате в студен ден, да покриете откритото тяло на бебето през лятото, за да го предпазите от радиация, и го разпръснете на тревата или плажа като постелка за спешна игра.
 
7) Бамбукови одеяла YourBaby - естествен продукт
 
Не на последно място, бамбуковите одеяла YourBaby са естествен продукт. Те се произвеждат в Европа от висококачествени материали, с точност и внимание към детайла. Одеялата са създадени с мисълта за нежното и деликатно завиване на бебета с това, което е добро, приятно, здравословно и безопасно.
 
Ако търсите идеалното бебешко одеяло, вижте нашите бамбукови плетени одеяла и леки, тъкани повивки, които доставят удоволствие от първото докосване.