Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Мериносови бебешки одеяла | Ползи и грижи

22 ноември 2022
Мериносови бебешки одеяла | Ползи и грижи
Мериносовата вълна е първокласна естествена прежда, осигуряваща топлинен комфорт дори при екстремни климатични условия. С правилната грижа одеялото от мериносова вълна ще издържи с години.
 

Предимства на мериносовата вълна

Мериносовата вълна идва от мериносова овца, характеризираща се с много фина и мека вълна. Това е естествено влакно, по-тънко и по-меко от обикновената вълна, което му придава уникалните свойства. Мериносовата вълна прави перфектната прежда за луксозно, прилягащо към кожата облекло и функционално облекло, така че можете да сте сигурни, че с мериносово бебешко одеяло давате най-доброто на вашето мъниче.
 
  • Терморегулаторни свойства
Когато е горещо, влакната от мериносова вълна абсорбират влагата като потта и я изпаряват навън, поддържайки вашето мъниче хладно и сухо
Когато е студено, тя кондензира влагата вътре, осигурявайки топлината, за да поддържа вашето бебе топло и уютно
  • Устойчив на миризми
  • Хипоалергична, подходящ за най-чувствителната кожа както на бебета, така и на възрастни
  • Несърбяща, подходяща за прилепващо облекло - за разлика от обикновената вълна, мериносовата вълна е мека и не сърби по кожата
  • Отвежда влагата, бързо съхне и диша
  • UV устойчиви
  • Издръжливост - мериносовите влакна са 6 пъти по-здрави от памука!

Защо трябва да изберете вълна за бебешко одеяло?

Вълнените бебешки одеяла са по-добри от памучните или синтетичните бебешки одеяла по много начини. Вълната е напълно естествена и не е третирана с химически пестициди, както е памукът. Вълната също е по-топла и по-дишаща от памука или синтетичните влакна с вграден контрол на климата, за да помогне на вашето мъниче да поддържа правилната температура. Проучванията показват, че спалното бельо от вълна може да помогне за подобряване на регенериращия сън с 25%, защото естествено поддържа тялото хладно, когато стаята е гореща, и топла, когато е студено.
 
Бебешките одеяла от мериносова вълна са може би най-добрите от всички, тъй като влакната са изключително меки, леки и топли. Бебешкото одеяло от мериносова вълна е най-луксозният вариант, ако търсите удобно топло бебешко одеяло, което е меко спрямо деликатната бебешка кожа.

Мерино като възобновяем източник

Мериносовата вълна е естествено влакно, отглеждано целогодишно от овце, използвайки само традиционните природни източници - слънце, вода, въздух и трева. От друга страна, синтетичните влакна като полиестера се произвеждат индустриално от невъзобновяеми източници.
 
Мериносовата вълна също е биоразградима.
 

Как да перете мериносови одеяла

Мериносовата вълна не изисква често пране. Не препоръчваме нашето мериносово одеяло да се пере веднага след покупката. Можете да го окачите на хладен въздух, за да го "освежите" преди първа употреба.
 
Когато почувствате, че е време да изперете вашето мериносово одеяло, моля, следвайте инструкциите по-долу:
 
  • Винаги перете одеялото си на вълна / деликатна настройка, обикновено това ще бъде 30°C. Ако вашата перална машина няма нито един от тези цикли, използвайте програма за студена вода (до 30°C) и центрофугирането също трябва да бъде настроено на възможно най-ниска температура.
  • Използвайте мек препарат, подходящ за вълна или деликатни тъкани.
  • Разтегнете одеялото в оригиналната му форма на ръка преди и след изсушаване.
Като алтернатива може да се пере на ръка в студена вода, като се използва само мек препарат.
 
Не сушете в сушилня, не гладете.
 
Мериносовото одеяло ще стане толкова меко и еластично, както преди, след няколко употреби.
 
Нашите мериносови бебешки одеяла имат оригинален сертификат за произход и производство на The Woolmark Company, а преждата също е сертифицирана по Oeko-tex стандарт 100. Има различни степени на качество на мериносовата вълна и с нарастващата популярност на мериносовите продукти препоръчваме винаги да проверявайте марката, от която купувате, за да сте сигурни, че вашата инвестиция в мериносова вълна си заслужава.
 

Какво трябва да знаете, когато купувате одеяло за новородено?

Ръководството за по-безопасен сън съветва бебешките одеяла да са направени от леки естествени материали, а не от синтетични тъкани или полар. Новородените бебета са склонни към прегряване през нощта, така че естествените бебешки одеяла помагат за регулиране на телесната им температура. Бебешките одеяла от мериносова вълна са леки, топли и дишащи, както и одеялата от органичен памук.
 
Бебетата на възраст под 12 месеца трябва да се поставят по гръб, за да спят, с „крака до крака“ в края на леглото или кошницата. Бебешките одеяла трябва да са под мишниците им и прибрани, за да не могат да се извиват отдолу.
 
Намерете нашата гама мериносови одеяла на https://www.yourbaby.bg/zavivki-i-odeiala-za-detza-i-bebeta.html