Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Кошницата на Моисей - покупка или пропуск?

30 декември 2022
Кошницата на Моисей -  покупка или пропуск?

Кошницата Moses в момента е много модерен елемент от YourBaby. Дали популярността му се дължи на неговата полезност или по-скоро на добър продуктов маркетинг? Струва ли си да се купува или е излишен разход?

Кошницата на Моисей, мнение - попадение или пропуск?

В началото искам да отбележа, че следващият запис, в темата - Кошчето на Моисей, е мнението на една опитна майка на три момчета. Не е създаден с участието на партньори и не е спонсориран. Така че можете да очаквате честно мнение. Разбира се, както обикновено се случва, някои хора ще харесат този продукт, а други не, затова ви каня да го прочетете, а преценката и решението относно покупката оставете на всеки един от вас.

По-долу ще направя описание за начинаещи и непосветени родители. Кошарката Моисей е заместител на кошара/люлка за новородено. Прилича на гондола от дълбока количка. Кошниците Моисей се предлагат в много разновидности, дизайни и цветове, на крачета, с колела и люлеещи се. Те могат да бъдат изработени от много различни материали: ракита, ратан, памучна връв, морска трева, царевична шума, дунапрен, пластмаса.

Кошницата на Моисей - откъде идва името?

В професионалната си практика много пъти съм се сблъсквал с въпроса – откъде всъщност идва името кошницата на Моисей ? Ще дам отговор по-долу.

Моисей е герой в Библията, в Стария завет. Той е роден в Египет, вероятно през 13 век пр.н.е., по време на преследването на евреите от египтяните. След като пророкува, че ще се роди израилтянин, който ще победи мощта на Египет, царят заповядва всички новородени израелски момчета да бъдат убити. Майката на Моисей, в желанието си да го спаси, изплела кошница, в която го сложила и го пуснала надолу по река Нил.

Мириам, сестрата на Моисей, последва кошницата и видя, че тя е извадена от Термутис, дъщерята на царя на Египет. Тогава Мариаме я посъветва, че ще намери детегледачка за плачещото бебе и доведе майка си. В резултат на това на биологичната майка на Моисей е поверено да го храни и отглежда. Новата майка обаче го обичаше повече от всичко и го направи бъдещ наследник на трона, защото фараонът нямаше друг мъжки наследник.

Плюсове и минуси на закупуването на кошница Моисей?

Както писах по-горе, Кошчето на Моисей е просто различен вид бебешко легло. Използва се от раждането до около 4, а максимум до 6 месечна възраст, всичко зависи от двигателното развитие на детето. По-точно кошът е подходящ само за бебета, които все още не се обръщат. Това е много важно, тъй като плитката му дълбочина става опасна за по-големи деца.

Сега нека се опитаме да помислим за плюсовете и минусите на това решение.

Кошница на Моисей - плюсове:

+ Външен вид - много е приятен, често дори декоративен, благодарение на което може да бъде интересна декорация на нашия интериор.

+ Размери - малка е, наподобява размерите на кошчето от дълбока детска количка, може да се постави до леглото на родителите, дори и да нямаме много място.

+ Мобилност - може лесно да се мести между различни стаи. Благодарение на това можете да имате детето си винаги до себе си. Обикновено има дръжки за носене или рамка с колела. Може да се постави и на пода или дивана, но внимавайте, трябва да бъде защитен от падане и достъп на домашни любимци.

+ Комфорт за бебето - новородените, които току-що са "напуснали" уютното и стегнато коремче на мама, може да не се чувстват комфортно в твърде големи пространства. Това, разбира се, е индивидуален въпрос и зависи от детето. Кошницата на Моисей със сигурност ще осигури малко пространство, но според мен е достатъчно да увиете детето в конус и така да му осигурите чувство за сигурност в стандартна кошара.

Кошницата на Моисей - минуси:

– Допълнително оборудване – ​​за хора, които ценят минимализма и ограничават покупките си, това вероятно ще бъде важно.

– Краткотрайно ползване – използва се само от раждането до около 4-6 месечна възраст.

– Цена – много са хубави, обикновено струват много или пък не.

– Свързани продукти – обикновено трябва да закупите специален матрак и чаршаф за самия KM, много производители предлагат и специално спално бельо. Това генерира допълнителни разходи. Ние от YourBaby предлагаме пълен комплект така че, не е нужно да търсите нищо допълнително.

Да купя или да не купя кошница на Моисей? Това е въпросът?

Тук ще ви изненадам, защото ще напиша, че няма ясен отговор. Смятам, че това е индивидуален въпрос в зависимост от харесванията, предпочитанията и разбира се финансовите възможности на всяка майка. Няма да съдя кой избор е по-добър. Например решение А е по-добро за мен, а Б за вас.

По-долу има няколко изречения за това, което аз, като майка на три момчета, мисля за кошницата на Мойсей.

Както можете да видите, горният списък с плюсове и минуси е 0, така че необходима ли е кошницата на Мойсей? Определено не е лошо решение. Кошницата е хубава, подвижна и определено си заслужава, но е кракотрайна за ползване. Лично мнение

Аз съм от типа майка, която е удобна и практична. Предпочитам да купя нещо, което ще ми е полезно дълго време, нещо, което ще използвам при променящи се условия. Имам предвид бързо растящо дете. Вярвам, че с този подход спестявам ценното си време, пари и разбира се планетата, като произвеждам по-малко отпадъци.

Като любопитство ще ви пиша, че имам една и съща дървена кошара с размери 140х70 вече 10 години! Да, да, 10 години и в момента го използвам (февруари 2022 г.) с третия си син. За тези 10 години три пъти е била бебешка кошара и два пъти детско и предучилищно легло. Предстоят му още предизвикателства, защото най-малкият син сега (02.02.2022 г.) е на по-малко от 20 месеца. Можеш? - Можеш!

Крайното решение - Moses Basket - купувам, не купувам, не знам

За да обобщим, ако след като прочетете горния текст:

+ Не сте обезсърчени от недостатъците и все пак искате да купите кошница на Мойсей, тогава просто я купете и й се насладете. В крайна сметка щастливата майка е щастливо бебе. Сигурен съм, че ще ви служи добре известно време.

– И вие сте твърде практични и пестеливи като мен, така че не купувайте кошницата на Мойсей, защото вероятно ще стигнете до извода, че това е хубава и полезна, но ненужна джаджа.