Социални Мрежи

Как се Пере Пухена Завивка, Завивка с Гъши Пух ?

13 ноември 2022
Как се Пере Пухена Завивка, Завивка с Гъши Пух ?

Сънят играе изключително важна роля в живота на всеки. Няма нужда да убеждавате никого за негативното въздействие на липсата на сън върху тялото. Всеки от нас, поне веднъж в живота си, е трябвало да функционира без достатъчно сън и това определено не е било приятно преживяване в по-голямата част от случаите. Сънят позволява на тялото ни да се регенерира и има изключително положителен ефект върху нервната система. Краткотрайната липса на сън ни прави разсеяни, трудно ни е да вземаме решения, в лошо настроение сме, по-лесно се ядосваме. Дългосрочната липса на сън може да има много по-лоши последици и в крайни случаи може да доведе до халюцинации.

Ключовата роля на съня в живота ни прави изключително важно да осигурим на тялото възможно най-добрите условия за почивка. Ето защо е толкова важно да изберете правилната завивка и възглавница за спане, както и удобен матрак, за предпочитане правилно подбран за позицията, в която спим.

Възглавници и завивки с естествен пълнеж, за предпочитане от гъши пух, гарантират поддържането на достатъчен топлинен комфорт по време на сън. Пухът има отлични топлоизолационни свойства, изключително еластичен и лек, което го прави идеален пълнеж. Пухените завивки са перфектни за всеки сезон от годината и ако се грижим правилно за тях със сигурност ще ни служат дълги години.

Прекарваме 7 до 9 часа на ден в сън, поради което е толкова важно да почиваме при хигиенични условия. Смяната на завивки и възглавници изглежда очевидна, но също така е много важно пухената възглавница и завивката да се поддържат правилно чисти, тъй като мръсотията може да съдържа бактерии и вируси.

Видът на пълнежа определя колко често да се перат завивката и възглавницата за сън. Разбира се, ако завивката се замърси, трябва да се почисти без ненужно забавяне. Когато решаваме да перем завивки и възглавници, независимо от натоварването, трябва да следваме указанията на производителя, които са на етикета на всеки продукт. В никакъв случай не трябва да избираме параметрите за пране и сушене според нашите предпочитания, тъй като това може да повлияе негативно на структурата на прането и да причини загуба на пухкавост.

Завивката от гъши пух е скъп продукт, поради което е толкова важно да се пере правилно. Неправилната температура, лошо подбраният препарат или неадекватното сушене могат да попречат на завивката да възвърне предишната си форма след пране, а освен това ще загубим много пари, защото ще трябва да купим нова завивка. Вярно е, че някои пухени завивки, според препоръките на производителите, могат да се перат в пералня, но поради много високата чувствителност на пуха към химични и температурни фактори е по-добре да инвестирате в професионално химическо чистене. При избора на професионално почистване можем да сме сигурни, че завивката ще остане пухкава, а пухът ще запази уникалните си свойства. Химическото пране на юргана и възглавниците е най-добре веднъж годишно. Освен това трябва редовно да проветряваме завивката.

Както споменахме по-рано, прането на завивка с гъши пух в пералнята може да се окаже много безинтересно. Освен че губи своята еластичност и топлоизолационни свойства, пухът може да започне да излъчва неприятна миризма. В допълнение, неизсушаването на товара може да доведе до образуване на спори на мухъл в юргана. Няма нужда да убеждаваме никого, че спането под одеяло с мухъл вътре е много нездравословно и може да има негативен ефект върху тялото ни. Ето защо ние перем пухени завивки само в химическо чистене.