Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Как да украсим стаята за момиченце ?

15 януари 2023
Как да украсим стаята за момиченце ?

Трябва ли стаята на момичето да е розова? Определено не! Анализирайки настоящите тенденции, не е трудно да видим колко много се е променило в дизайна на стаите за момичета през последното десетилетие. В момента много по-често това са помещения с приглушени цветове, базирани на материали с разнообразна структура и допълнени с визуално интересни аксесоари.

Какъв цвят да бъде стаята на момиченце ?

Когато планирате стая за момиче, винаги си струва да започнете с решения, свързани с цвета на стаята. И така, в какъв цвят трябва да боядисате стените? Отговорът, макар и със сигурност тривиален, е: зависи. От това, което? На първо място нашите предпочитания, но и на детето, ако е по-голямо. Когато подготвяте стая за бебе, несъмнено си струва да посегнете към приглушени цветове. Затова са заложени нюанси на бяло, деликатно сиво, бежово и пастелни, пречупени с малко по-живи цветови нотки като мента, синьо или слънчево жълто. Ярките цветове ще работят добре и когато стаята е малка, защото оптически я уголемяват.

Универсалните, приглушени нюанси също са добър избор за стаята на момиче в ранна училищна или тийнейджърска възраст. През този период обаче детето вече има формирани определени предпочитания и си струва да се съобразите с тях. Много популярна тенденция напоследък е стая за момиче в стил бохо. Благодарение на него интериорът е ефирен, лек, много флорален и препращащ към природата. Бохо е синоним на ярки, деликатни материи, плетени кошници, нюанси на каки, ​​бежово или прахообразно розово.

Разбира се, голяма част от момичетата все още предпочитат розовото във всички възможни варианти в собствената си стая. Струва си да се помни обаче, че този нюанс е доста "уморителен" и е лесно да се преувеличи, ако всеки елемент от стаята се отнася до него. Това обаче не означава, че трябва напълно да се откажем от него. Розовият цвят се съчетава добре с нюанси на сиво и бяло. Затова можем лесно да го разчупим, например с бели мебели или аксесоари.

Ако стаята на момичето е проектирана, като се вземе предвид конкретен лайтмотив, тогава цветовете трябва да се отнасят към него. Например, когато едно растящо дете обича природата, стая с горски мотиви в нюанси на зеленото може да е хит.

 

Мебели за стаята на момичето - кое да изберете?

Мебелите за стаята на момичето са друг важен избор, който трябва да направим преди планирания ремонт. Много зависи и от възрастта на детето. Ако приемем, че детето е в училищна възраст, трябва да започнем с подреждането на основните мебели в стаята й, т.е. легло, гардероб и, разбира се, бюро за детето. Най-лесно е да изберете готов комплект детски мебели. Но на какво трябва да обърнете внимание, когато ги купувате?

Основата е, разбира се, високо качество на изработка и безопасност при употреба. Когато избирате мебели за стаята на момичето, обърнете внимание от какъв материал са изработени и дали имат необходимите одобрения. Детските мебели трябва да са издръжливи и без елементи, които могат да представляват опасност (напр. стърчащи, остри части).

Друго важно нещо е, разбира се, удобството. Детското легло трябва да бъде правилно настроено спрямо ръста на детето. В случай на бебета, това, разбира се, ще бъде кошара с прегради. Децата в предучилищна и ранна училищна възраст ще се нуждаят от легло с дължина най-малко 160 см, докато по-големите ще спят най-удобно, ако леглото не е по-късо от 200 см. Важен е и правилният избор на матрак, който не бива да бъде прекалено твърд или прекалено мек. Струва си да се помни, защото в периода на интензивен растеж той е опора за тялото. Заради здравето на гръбначния стълб трябва да помните и за удобно бюро, адаптирано към вашия ръст, и ергономичен стол, който ви помага да поддържате здрава поза по време на учене. 

Стая за момиче - откъде да черпите вдъхновение?

Много хора се чудят откъде да почерпят вдъхновение за декориране на стаята на момиче. По този въпрос, както обикновено, на помощ идват интернет и много блогове и ръководства за интериорен дизайн, които са много популярни. Специалистите в дизайна споделят своите проекти и дават много ценни съвети. Разбира се, вдъхновение могат да бъдат и сайтовете на производителите на детски мебели, където индивидуалните колекции са представени по изключително интересен начин и планирани от специалисти. Освен това в точките с пресата лесно можем да намерим много списания и списания, отнасящи се до темата за подреждане на домашно пространство, включително стаи за момичета.