Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Как да обзаведете детската стая на вашето бебе

15 май 2022
Как да обзаведете детската стая на вашето бебе

Гнезденето може да бъде наистина вълнуваща и творческа част от подготовката за пристигането на вашето малко дете. Между планирането на цветова тема и избора на перфектните мебели за детската стая, има какво да помислите – така че разбираме, че вашият списък със задачи „Направи си сам“ понякога може да изглежда малко поразителен. Ето защо сме събрали нашите най-добри съвети, когато става въпрос за избор на вашите мечтани мебели и прилагане на всички тези креативни идеи за детска стая на практика.

Стъпка 1: Изберете вашата стая

Дори ако сте избрали стаята на вашето бебе, струва си да си зададете следните въпроси, за да сте сигурни, че пространството ще работи за вас и вашето малко дете.

А) Правилна ли е температурата
Вашата детска стая трябва да е достатъчно топла през зимата и достатъчно хладна през лятото - NHS препоръчва нощна температура от около 18°C. Ако не сте сигурни, пуснете термометър в стаята и го наблюдавайте в продължение на няколко нощи.

Б) Има ли добра вентилация на въздуха
Ако нямате прозорец, който можете да отваряте и затваряте, струва си да инвестирате във вентилатор или пречиствател на въздуха, за да осигурите на детската стая добър въздушен поток.

В) Колко е светлината
Много естествена светлина ще бъде добре за вас и вашето малко дете, но имайте предвид, че може да се наложи да изберете затъмняващи завеси или щора за дневна дрямка.

Г) Има ли достатъчно място
Измерете пространството, където си представяте, че ще бъде вашето детско легло и където може да се нуждаете от място за гардероб, скрин, маса за повиване или стол за детска стая. Не забравяйте да оставите малко място за игра и за да се движите свободно, когато сменяте пелените или вдигате бебето си от леглото.

 

Стъпка 2: Вземете малко вдъхновение

Тук започва забавлението. Когато става въпрос за избор на цвят или тема, можете да търсите вдъхновение онлайн, да създадете табло за настроение или книга за изрезки или дори да отидете до домовете на приятелите и членовете на семейството си, за да се забавлявате в детските им стай. Задаването на въпроси може да бъде наистина полезно и за вашето планиране. Какво обичат другите родители в детската си стая и защо? Какво намират за най-полезно и какво биха искали да са знаели, преди малкото им да се появи?

Не забравяйте, че бебето ви няма да бъде придирчиво, когато става въпрос за цветове и теми, така че е важно и вие да обичате детската си стая. Ако имате момче и наистина обичате розовото, направете го – това е вашето пространство да изразите себе си и това, което е семейството ви.

 

Стъпка 3: Изберете мебелите за детската стая

Кошарка или детско легло
Някои детски креватчета се превръщат в легла за малко дете или дори в дневни, които могат да издържат, докато вашето малко дете навърши 4 години - понякога дори повече около 10 годишна възраст. Потърсете креватче с различни позиции на височина. Това означава, че можете да вдигате бебето и да го изваждате много лесно, дори когато е малко по-голямо. Помислете за детско легло и бебешка кошара в едно, мебел която би ви спестила мято, време и пари. Разгледайте предложенията на YourBaby за бебешки кошари и детски легла.

Гардероб
Потърсете бебешки гардероб с чекмеджета за допълнително съхранение и се уверете, че ще пасне на по-големи детски дрехи, както и на малки спални костюми. Някои от нашите собствени модели ще паснат дори на дрехи за възрастни, идеални за случаите, когато вашият собствен гардероб е препълнен.

Смяна на тоалет
Изборът на скрин с подвижна маса за повиване отгоре е идеален за спестяване на място във вашата детска стая. Когато бебето ви порасне, можете просто да свалите горнището и да го използвате като обикновен скрин. Обичаме скринове с кукички за хавлии отстрани – идеални за смяна на времето след къпане.

Детски стол
Както и да решите да храните бебето си, трябва да се чувствате удобно, когато се сгушите, за да го направите. Уверете се, че столът ви е добре омекотен, с подлакътници, които да поддържат и двамата. Може да искате да потърсите стол, който също се люлее. Това ще ви помогне да успокоите малкото ви да заспи.

 

Стъпка 4: Планирайте своето място за съхранение

Вашето мъниче може да е малко, но със сигурност идва с много неща. От сладки тоалети до пухкави играчки и пелени, наистина си струва да бъдете умни с съхранението в детската стая. Потърсете чекмеджета под кошарата, които са идеални за резервно спално бельо и одеяла, или гардероби с вградени рафтове. Поставянето на няколко рафта над мястото за преобличане ще запази вашите кремове и пудри извън обсега на вашето малко дете. Кутиите и празните кошчета, които можете да поставите на или под рафтовете, са идеални за подреждане на играчки – и не забравяйте да отделите една за тези мръсни пелени!

 

Стъпка 5: Добавете финалните си щрихи

Тапети и стени
Независимо дали ще закупите боя или хартия, наличието на стена ще добави малко индивидуалност към вашата детска стая. Можете да изберете тапет с шарки или стенопис с любимите ви животни. Най-добрият ни съвет е да изберете модели, които не са твърде ярки или заети, за да сте сигурни, че вашата детска стая се чувства спокойна и успокояваща за бебето. 

Осветление
Изберете меко, нежно осветление, което няма да се чувства грубо във вашата детска стая. Нощните светлини са наистина полезни, за да помогнат на вашето мъниче да се унесе, докато лампата до столчето ви в детската стая ще бъде спасител за тези нощни хранения.

Меки интериори
Сега можете да завършите декора на детската си стая с уютни текстури и може би дори със странни цветове. Помислете за плътно прилепнали одеяла, килим, възглавници и мобилни телефони, които съвпадат или контрастират с вашата цветова схема. Ако имате нужда от малко вдъхновение, ние разработихме набор от съвпадащи интериори и щампи, които ще паснат на повечето цветови палитри.

 

Стъпка 6: Защита на бебето

Вместо да правите всички грижи за бебето, когато вашето малко дете започне да се движи, помислете за това, докато украсявате детската си стая – така ще знаете, че това е безопасно място от самото начало. Препоръчваме да изберете мебели с меки, заоблени ръбове. След като вашите мебели са вдигнати, уверете се, че всички са закрепени към стената. Ако имате дървен под, помислете да вземете килим и да го закрепите към пода и се уверете, че имате много високи рафтове за всичко, което искате да държите извън обсега.

 

Готови ли сте за пазаруване?

Надяваме се, че сме ви помогнали да се почувствате малко по-организирани, когато става въпрос за изграждането на вашата мечтана детска стая. Не забравяйте да отделите време и не натоварвайте себе си, за да направите шоурума идеален за вашия термин. Красотата на създаването на своя собствена детска стая е, че след като сте поставили основните си елементи, можете да продължите да го надграждате дори след като вашето малко дете е пристигнало, добавяйки лични довършителни щрихи, докато личността му расте.

Не забравяйте, че няма правилен или грешен начин за декориране – изберете цветове, които обичате, и тема, която отразява вас и вашето растящо семейство. Най-важното е да се уверите, че това е успокояващо място, в което да се отпуснете, за да можете да попиете всеки момент от живота с малкото.