Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Как да облечете бебето си за сън през лятото ?

11 май 2022
Как да облечете бебето си за сън през лятото ?

Aко бебето ви е родено през зимата, без съмнение ви е приятно да излизате навън в по-топлото време и обилното слънце през тези топли месеци. Сигурна съм, че сте разбрали как да облечете бебето си, за да го затоплите при ниските температури, и очаквате да облечете бебето си в сладки летни моди.

Що се отнася до съня, вероятно сте настройли температурата в къщата си точно и бебето е било облечено удобно за приятните зимни нощи. Но тъй като температурите се покачват, може би се чудите кой е най-добрият начин -
 

Как да облечете бебето си за сън през лятото

 
Не се изкушавайте да пренавилчате вашето бебе 
Тъй като прегряването през нощта е свързано със SIDS, не навличайте бебето си с твърде много слоеве.
 
Виначи сте се чудели как да облечете вашето бебе през лятото за да му бъде комфортно. Не проектирайте собственото си ниво на комфорт върху вашето бебе.
 
Студените пръсти на ръцете и краката не предават точен измерител на телесната температура на бебето. Проверката на задната част на врата или корема е най-добрият индикатор. Кожата трябва да е хладна и суха на допир, ако шията или коремчето са горещи или лепкави, бебето е твърде топло.
 
Няма единствен правилен начин да обличате бебето си да спи през лятото. Това ще зависи от климата, в който живеете, дали имате климатик или не, и от предпочитанията на вашето бебе. Но ето няколко неща, които трябва да имате предвид, докато приготвяте бебето си да спи през летните нощи.
 
Използвайте леки дрешки и завивки поджходящи за сезона
 
Сигурен съм, че сте чували, че най-общо казано, бебетата носят един слой повече, отколкото вие носите. Когато са малки, бебетата не са в състояние да регулират собствената си температура и са склонни да стоят на по-студено от нас.
 
Естествените материали като памук, които са леки и дишащи, са перфектни. Една от опциите може да е тениска с къс ръкав и спално бельо с дълъг ръкав и крака. Или ако все още се повивате, може да искате да използвате памучна повивка или лек чувал за спане.
 
Ако е особено топло и къщата ви не е климатизирана, тениска с къс ръкав би трябвало да е добре. Бебетата нямат същата нужда да бъдат покрити с одеяло като нас.
 
Може да се наложи да проверявате бебето си често в началото, докато не добиете добра представа какво е най-удобно да носи. Ако бебето ви е придирчиво и всички други нужди са задоволени, то може да се чувства неудобно и му може да се наложи да се коригират слоевете дрехи и завивки. Наблюдавайте я отблизо и следвайте неговите знаци, то ще ви уведоми как се чувства.
 
"Спомням си, че в началото се тревожех за всяко малко нещо и ми се иска да си давах повече благодат. Някак съпругът ми и аз разбрахме това и нещата вървят малко по-гладко в нашата къща тези дни."
 
Както при всяко нещо, новите сезони и етапи имат период на адаптация. Може да ви се струва, че току-що сте разбрали как да поддържате новороденото си удобно през зимата и сега е време да преминете към нов сезон. Това чувство ще бъде с вас за известно време.
 
Не се тревожете твърде много за всяка нова промяна. Докато наблюдавате растящото си малко дете, ще разберете как да задоволите нуждите му през всяка фаза.