Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Как да изберете най-добрата кошара за вашето бебе

14 декември 2022
Как да изберете най-добрата кошара за вашето бебе
Чрез тази статия ще ви насочим как да изберете най-доброто креватче за вашето бебе. Изборът на мебели за детска стая е вълнуващ и забавен за много родители, а изборът на правилното детско креватче е може би най-важното от всичко. През първите две години бебето прекарва повече време в сън, отколкото в будно състояние, така че се нуждае от най-доброто място за добра почивка.
 
Много родители не знаят колко вида кошари ще им трябват за различните възрасти на бебето им, дали страничните кошари са наистина безопасни или как да изберат матрак.
 
Има милиони въпроси, на които трябва да се отговори, когато става въпрос за почивка на бебета. Ето защо създадохме задълбочена статия, за да отговорим на всички най-чести въпроси на нашите клиенти, когато са в търсене на перфектната кошара.
 

Как да изберем най-добрата бебешка кошара 

Това са 5 критерия, които трябва да имате предвид, когато пазарувате:

1. Стандарти за безопасност.

В Европейския Съюз всички детски креватчета трябва да отговарят на европейските стандарти за безопасност. Това означава, че е достатъчно дълбоко, за да бъде безопасно за вашето бебе, че решетките са на правилното разстояние една от друга, също така, че няма изрези, върху които бебетата биха могли потенциално да се наранят.
 
Тези стандарти за безопасност определят решетките на кошарата да са на разстояние между 4,5 и 6,5 см една от друга.
 
Трябва да има най-малко 50 см между горната част на матрака и горната част на страните на кошарата, за да се предотврати катерене.
 
Решетките трябва да бъдат поставени вертикално, за да се предотврати изкачването на бебето.
 
Освен това си струва да споменем, че в кошарата можете да добавите сензорни подложки под матрака, за да наблюдавате активността на вашето бебе. Имаме страхотна статия за това как да добавите функции за сигурност към кошарата на вашето мъниче.
 
Ние в YourBaby гарантираме, че всички наши кошари отговарят на горепосочените стандарти. Всички наши продукти отговарят на най-високите стандарти за безопасност в Европейския Съюз
 

2. Стил и дизайн на бебешките кошари и детски легла

Що се отнася до функциите, може би си струва да потърсите кошара с чекмеджета отдолу за съхранение.
 
Детските кошари с регулируема височина или позиция на основата означават, че можете да промените височината от матрака до горната част. Когато бебето е по-малко, можете да настроите височината по-високо, за да е по-лесно да го вземете и извадите. Когато пораснат, вие го настройвате по-ниско за повече безопасност.
 
Решетка за зъби е част, която се поставя по протежение на решетките на кошарата. Обикновено е изработена от пластмаса или тъкан и предпазва кошарата от гризане от малки деца. Повечето от креватчетата, продавани в YourBaby от се предлагат с протектори/обиколник който защитава вашето дете от това да гризе решетките на кошарата 
 
По отношение на дизайна, скандинавският и минималистичният дизайн са стиловете, които трябва да търсите. Повечето търсени цветове са в неутралните палитри, като бялото и сивото са най-популярните. Освен това стандартното дървено покритие ще работи добре с повечето стилове на стаи.
 
Ако намерите детско креватче, което се превръща в легло, това означава, че може да бъде превключено в детско легло, като премахнете едната или двете страни.
 
Детските кошари с падащи страни са напълно безопасни за използване и доста удобни. Освен това ще спести малко болки в гърба от навеждане в него, когато трябва да повдигнете или поставите бебето. Много хора се чудят дали креватчетата с падаща страна са безопасни. Истината е, че всяко креватче в Европейския Съюз, независимо дали е с падаща или фиксирана страна, трябва да се продава в съответствие със строгите стандарти за безопасност на Европейския Съюз.
 
Ако изберете кошара с колела, това ще ви помогне да я местите с лекота из къщата. Това може да е интересно, тъй като креватчетата обикновено са тежки. Имайте предвид, че креватчетата тежат около 20 kg до 23 kg и често не се пренасят лесно от стая в стая.
 

3. Матраци

Как да изберете най-добрия матрак за вашето легло? Матраците обикновено се продават отделно от кошара или легло за кошара, но трябва да погледнете размера на кошарата, за да закупите правилния матрак. От решаващо значение е да вземете правилния тип и размер матрак, който да влезе в него.
 
За разлика от всички останали марки, кошарите предлагани в YourBaby са с включен матрак към тях, по този начин ние Ви спестяваме време и пари, защото не е необходимо да търсите такъв.
 
Детските легла обикновено са около 50-60 см широки и 140 см дълги, така че ще ви е необходим матрак с размери 120 см x 60 см.
 
Ако намерите матрак с размери 140 см х 70 см, най-вероятно той е проектиран да се използва върху детско легло.
 
Не забравяйте, че матракът трябва да се поддържа възможно най-чист и хигиеничен, така че е хубаво да търсите такъв, който може да се пере на висока температура. Като алтернатива можете да използвате протектор за матрак, който покрива матрака, за да го предпази от намокряне.
 
Изберете матрак, който на усещане е твърд, а не мек и никога с дебелина по-малка от 6 см.
 

4. Детски легла, спално бельо и аксесоари

Възглавниците и завивките не са подходящи за бебета под една година поради риск от задушаване. Освен това бебетата не са в състояние да регулират собствената си температура, както правят възрастните.
 
Независимо от това, обиколниците за кошара са много популярен аксесоар за кошара. Някои хора се чудят дали обиколника за креватчета е безопасен. И отговорът е да, обиколниците за креватчета са безопасни за използване. Те са предназначени да предотвратят наранявания и да добавят допълнителен слой защита. Въпреки това е препоръчително да се уверите, че са правилно вързани, за да избегнете потенциални рискове.
 

5. Кошари - Цени

Цените на детските кошари могат да варират драстично в зависимост от завършването и характеристиките.
 
Едно основно кошарче за пътуване може да струва около 150лв, стандартни бебешки кошари който може да се използват до около 2 год. възраст струват около 700лв. и след това трябва да търсите детско легло за приблизителна стойност. 
 
Доста родители избират практичен вариант чрез закупуване на мултифункционални кошари, който растат с вашето дете които са на стойност около 649лв. Кошари които растат с вашето дете, по този начин вие сте подготвени за всеки етап от развитието на вашето дете във възрастова граница 0 до 10 годишна възраст. 
 

Кога да използвате кошници, кошари за малки деца на Мойсей?

Можете да поставите бебето си в кошара от деня, в който се роди. Въпреки това, много родители избират кошарка или кошче на Мойсей за първите няколко месеца, тъй като те са по-подходящи за размера на новороденото.
 
Обикновено на около шест месеца повечето преместват бебето си от кошницата на Моисей в подходяща кошара.
 
Кога да махнете страните на вашата кошара за да стане детско легло ?
Вероятно най-добрият момент за смяна от кошара към легло за малко дете е от 18 до 36 месеца. Средно повечето родители избират да преместят децата си на легло на 2-годишна възраст.
 
 
Коя е най-добрата кошара за закупуване?
 
След всички функции, през които преминахме, въпросът сега е коя е най-добрата кошара за закупуване? В YourBaby има опции за всички ценови диапазони и функции, както от най-доверените марки, така и от най-новите на пазара. Кликнете върху продукта, за да видите съществуващите клиентски отзиви за всеки продукт.
 

Кошници Мойсей, креватчета, кошари и кошари за пътуване.

Кое е най-доброто креватче за всеки повод?

 

Мойсей кошници

Кошница или люлка на Мойсей е самостоятелна кошара, която е добро легло за първите дни. Падаща страна означава, че една от страните пада надолу.
 
След като бебето ви порасне от кошницата или кошарката на Мойсей, която повечето родители използват за новородено, то или тя ще трябва да се премести в кошара или детско легло.
 

Бебешки Кошари

Кошарата е леглото на вашето бебе през първите две години. Може да има фиксирани страни или една падаща страна и обикновено се побира в по-малко пространство.
 

Детски легла

Детското легло е по същество същото, но след като детето ви е готово, можете да свалите и двете страни, превръщайки го в легло за малко дете. Детското легло е проектирано да ви осигури повече години използване.
 

Детски креватчета

Детското креватче е малко преносимо креватче с дължина около 1 метър, предназначено само за първите няколко месеца от бебето.
 

Кошари за пътуване

Кошарата за пътуване е лесна за преместване кошара, в която вашето бебе може да спи, когато сте далеч от дома. Има леки и обикновено изградени в изскачащ стил.
 
Ако все още не сте сигурни какво креватче да изберете за вашето бебе, прочетете нашето по-подробно Ръководство за това кое креватче трябва да купите.
 
Когато става въпрос за избор на кошара, вашето новородено бебе може да спи до 18 часа на ден, така че да се уверите, че имате правилната подредба за спане, за него е от решаващо значение.
 
Има много възможности за избор, така че може да ви е трудно да разберете коя ще отговаря на вашите нужди. Но ние в YourBaby сме специалисти по продукти за съня на вашето бебе от 2015 г. и разбираме въпросите и опасенията на нашите клиенти в това отношение.
 
Изборът на мебели за детската стая е вълнуваща част от подготовката за пристигането на вашето мъниче. Може би, ако скоро ще станете родител, ви е трудно да си представите на това малко дете какви ще бъдат нуждите му от сън, но времето лети и е по-добре всичко да е готово предварително.