Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Как да изберете мебели за Вашата Детска Стая ?

26 септември 2022
Как да изберете мебели за Вашата Детска Стая ?

Бързо и лесно ръководство за интелигентен родител за избор на детски мебели

Нека си признаем – изборът на мебели за вашето дете не е детска игра. Доколкото знаем, може да бъде вълнуващо и стресиращо едновременно. Можете да развихрите въображението си и да изберете парчета, които ще създадат приятни спомени от детството. Но уловката тук е да намерите елементи, които отговарят на всички изисквания за комфорт, забавление, безопасност и функционалност. Освен това, ако искате по-голяма печалба за парите, които харчите, трябва да инвестирате в мебели, които децата ви няма да израснат за миг. Звучи като трудна задача, нали? Не се притеснявайте, мили мамо и татко, това не е невъзможна задача. За това също няма да ви трябва магическа пръчка. Просто трябва да мислите мъдро и да действате разумно.

Така че, нека да разгледаме няколко основни съвета, които ще ви помогнат да изберете мебелите за вашето дете с увереност.

Първо най-важното: Имайте план

Наистина изглежда вълнуващо да влезете в луксозен магазин за мебели или да влезете в онлайн такъв и да купите това луксозно креватче за вашето бебе или двуетажно легло за вашите деца, които отиват на училище. Но (да, винаги има но), по-добре е да отделите няколко минути, за да решите какъв тип мебели искате да имате и как смятате да ги използвате. Трябва също така да помислите колко дълго очаквате детето ви да използва мебелта. Гамата и разнообразието от налични мебели в наши дни са просто зашеметяващи, така че правилният план и бюджет ще ви помогнат да стесните възможностите си.
 

Мислете от гледна точка на многофункционалност

Гъвкавостта е ключът, когато става въпрос за избор на мебели за вашия пакет от радост. За разлика от възрастните, децата растат и израстват всичко, от дрехи и играчки до мебели. Трябва да мислите от гледна точка на артикули, които ще служат като части с двойно натоварване. Например, вместо да изберете обикновена маса за повиване, можете да изберете подплатен стол с форма на люлка. След като бебето ви надрасне етапа на смяна на пелените, парчето ще служи като готино столче, за да даде на детето ви време за люлеене! Сега, няма ли да е страхотна идея и за вашия джоб?
 

Изберете вечни парчета

Лесно е да се изгубите в момента, докато си представяте стаята на вашето дете, пълна със сладки и цветни мебели. Но не забравяйте, че мебелите са дългосрочна инвестиция и затова трябва да изберете елементи, които отговарят на дългосрочния план. Определено има смисъл да инвестирате в предмети, които децата ви ще използват няколко години. Това не означава, че трябва да изберете двойно легло за спалнята на вашето дете или стандартна маса за учене, която е твърде голяма за вашето дете. Ключът тук е да изберете детски мебели, които могат да бъдат ремонтирани или преустроени, докато детето ви расте.
 

Дайте приоритет на функциите за безопасност

Продукт, който е вреден за вашите деца, е последното нещо, което искате, нали? Ето защо безопасността трябва да бъде основната ви грижа, когато купувате мебели за вашите малки. Децата често скачат на леглото си, крият се зад бюрото и се шмугват под леглото, за да вземат играчка. Накратко, те използват мебели по начини, които вие или производителите дори не сте си представяли! Това означава, че леглата, столовете, масите и другите предмети в стаята им трябва да са безопасни, за да могат да играят и да се движат. Като за начало се уверете, че избраните от вас мебели нямат остри ръбове и хлъзгави повърхности. Също така във ваш интерес е да избягвате да купувате продукти, направени от вредни и токсични вещества. Освен това потърсете елементи с допълнителни функции за безопасност. Например, ако изберете двуетажно легло, потърсете такова, което има релси, за да защити детето ви.
 

Не забравяйте за качеството и издръжливостта

Може да сте се влюбили в сладката люлка или бебешка люлка онлайн, защото се продава на безумно намалена цена. Но изчакайте, помислихте ли за качеството на артикула? Направено ли е от неща, които са издръжливи и абсолютно безопасни за вашето безценно мъниче? Качеството има значение; всъщност това е най-важното. Едно висококачествено парче може да ви се стори като щипка в джоба, но може да ви спести много проблеми в бъдеще. Също така артикулът трябва да е достатъчно издръжлив за продължителна употреба. Помислете, че купувате детско легло, което детето ви ще използва през следващите пет години. Уверете се, че леглото е достатъчно здраво, за да понесе тежестта на вашето дете, докато то/тя расте.
 

Имайте предвид мястото за съхранение

Влизате в стаята на детето си и стъпвате върху играчките, разпръснати по пода. Ох, боли! Бях там и го направих, нали? Светът на децата е хаотичен и естествено ще откриете, че стаята им е пълна с играчки, дрехи, игри, книги, моливи, цветни кутии и какво ли още не! Някои от тези неща могат да се превърнат в опасност за безопасността, ако се оставят да останат разпръснати наоколо. Така че решението е да изберете мебели с място за съхранение, което може да побере непрекъснато разрастващия се свят на вашето дете от дреболии и основни неща. Например, можете да потърсите дизайн на детски гардероб, който има чекмеджета, за да поддържате малките дрехи в ред. Едно легло-кутия също може да ви помогне да съхраните съкровищата на вашето дете, с които то/тя може да не желае да се раздели, или онези зимни дрехи, които няма да е необходимо да изваждате преди следващата Коледа. Наличието на достатъчно място за съхранение също ще означава по-малко безпорядък в стаята на вашето дете.
 

Изберете мебели, подходящи за възрастта

Да, знаем, че предложихме закупуване на вечни мебели. Но това не означава, че носите части, които детето ви няма да може да използва в момента. Това, което трябва да направите, е да потърсите части, които вашето дете може да използва удобно в момента, и да продължите да ги използвате и след няколко години. Например, ако вземете учебна маса за деца с ръст, който е твърде висок, за да може детето ви да седне и да пише, това проваля целта да инвестирате в парчето в момента. Вместо това можете да изберете бюро с чекмедже, което е подходящо за размера на вашето дете и може да се използва като място за съхранение по-късно, когато донесете нова учебна маса, която ще е подходяща за вашето дете на тази възраст.
 

Вземете предвид мнението на вашето дете

Не забравяйте, че не купувате просто мебели за детската стая; вие създавате свят, в който те ще прекарват много от времето си. Децата имат свои собствени представи за начина, по който искат да бъде техният свят. Ако децата ви не са твърде малки, за да изразят мнението си, ще бъде добра идея да потърсите мнението им. Разбира се, не е необходимо да следвате всички подобни желания, особено ако не са осъществими или са ирационални. Но можете да обмислите една или две идеи, като цвета на възглавницата на стола или дизайна на детското легло. По този начин детето ви ще се чувства по-привързано към стаята и ще обича да прекарва времето си там.
 
Децата растат с нелепо бързи темпове и нищо не можете да направите по въпроса. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че планирате и купувате техните мебели по такъв начин, че стаята им да расте с тях. Това правят умните родители и разбира се, вие СТЕ умни!
 
Започнете със стаята на вашето дете