Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна

Детски Завивки и Възглавници - ПУХ ИЛИ ПЕРУШИНА ?

21 октомври 2022
Детски Завивки и Възглавници - ПУХ ИЛИ ПЕРУШИНА ?

Когато сме изправени пред избора каква завивка и възглавница да изберем за детето, забелязваме колко различни пълнежи могат да имат тези необходими за сън елементи. Ако искаме да осигурим най-добрия комфорт на нашите деца през нощта, трябва внимателно да обмислим покупката на възглавници и завивки. Преди да решим да поставим даден продукт в кошницата, нека се запознаем с вида на пълнежа в спалното бельо. От него до голяма степен ще зависи ефективността на почивката на детето. Нека да разгледаме по-подробно юрганите и възглавниците, пълни с пух и пера. От какво са направени тези видове спално бельо? Какви са техните предимства и недостатъци? Има ли подходящи товари за бебешки завивки и възглавници? Какви завивки за кошара да изберете? Отговори на тези и други въпроси ще намерите по-нататък в текста.

Пух - какъв е този тип пълнеж за спално бельо?

Пухът не е нищо друго освен птичи пера, които растат от зърното на животното. Техните характерни черти са невероятна лекота и деликатност. Размерът на пуха често се сравнява с малка снежинка. Въпреки това не прилича на него. Той е изключително лек, така че дори и в големи количества ще създаде впечатлението, че не тежи нищо. Как пухените завивки могат да ни осигурят идеална топлина? Е, пухът има триизмерни кукички от влакна, които извличат въздуха от околната среда, който след това се съхранява в тези малки "венчелистчета". Именно този въздух кара тялото ни да усеща приятна топлина, докато спим под спално бельо с пух.
 

Пера – какъв е този тип пълнеж за завивки и възглавници?

Друг известен и ценен вид пълнеж за юргани и възглавници са перата. Какво точно крие това име? Перата са много малки пера, обикновено от патици или гъски. Това, което ги отличава от пуха е, че не са толкова гъвкави и издръжливи. Много често се използва смес от пух и пера за пълнеж на завивки и възглавници. Поради факта, че перото е много по-твърдо от пуха, то поддържа главата много по-добре по време на сън. Поради тази причина перата обикновено се намират във вътрешността на възглавниците. Струва си да знаете, че перата могат да бъдат закупени на много по-ниска цена от пуха. На пазара има и полупухкави пълнежи. Какво е това? Е, под това име има смесица от пух и пера, но там има много повече пера.
 

Детски пухени възглавници и завивки от гъши или патешки пух?

Тъй като вече знаем разликите между единия и другия вид спално бельо, възниква въпросът кое ще е по-подходящо за децата. Пухената завивка за дете може да бъде много добър избор. Тя е изключително лека, така че при нужда детето няма да има проблем да се измъкне от нея. В допълнение, пухената завивка за бебе ще затопли перфектно тялото на бебето. Бебето, за разлика от по-голямото дете, няма да ни каже, че му е твърде студено или твърде горещо. Благодарение на свойствата си да улавят въздуха, пухът идеално регулира нивото на загряване на тялото към текущата ситуация. Благодарение на това можем да сме сигурни, че на бебето няма да му е студено. Също така си струва да знаете, че има два вида пух. Това са гъши и патешки пух. Различават ли се един от друг тези два пълнежа? Нека се запознаем с техните предимства.
 

Характеристики на патешкия пух - какво различаваме?

Основната разлика между гъши и патешки пух е, че първият може да бъде закупен на много по-ниска цена. Разбира се, това състояние на нещата не идва от нищото. Сигурно сме наясно, че колкото по-евтино е нещо, толкова по-некачествено ще бъде. Пухена завивка за дете, изработена от патешки пух, ще има специфична миризма, която няма да се отърве дори при пране. Не всяко дете ще иска да спи под покривало, което има странна миризма. Сетивата на децата често са по-изострени от тези на възрастните, затова пухената завивка за бебе трябва да бъде висококачествен продукт, който не е завивка, пълна с патешки пух.
 

Ползите от гъшия пух – запознайте се с всички тях

Детският пухен юрган от гъши пух се отличава с много по-високо качество от този с патешки пух. За разлика от завивката с патешки пух, завивката с гъши пух няма неприятна миризма. Допълнително предимство на гъшия пух е, че отвежда влагата изключително бързо, благодарение на което рискът от образуване на мухъл е почти минимален. Именно този аспект прави пухената възглавница за дете тя да бъде направена от гъши пух. Освен това гъшият пух има много по-добри топлоизолационни свойства, което позволява по-ефективно затопляне на тялото на детето по време на сън.
 

Детско спално бельо от пух – струва ли си да инвестирате?

Ако искате бебето ви да не се буди през нощта, защото ще му е студено, тогава трябва да помислите за закупуване на спално бельо с пух. Има обаче още един момент, който не сме споменали преди. А именно, една възглавница с пълнеж от пух трябва да има допълнителен пълнеж от пера. Защо? Е, пухът е лек и изключително мек, така че няма да може да осигури на детето адекватна опора за шийните прешлени. Перата, от друга страна, могат да се справят с тази задача много по-добре. Бебешката пухена завивка ще бъде правилното решение. Тя ще осигури на детето адекватна топлина, като се адаптира към телесната му температура и температурата в стаята. Детската пухена завивка е лека и деликатна, така че малкото дете няма да усеща прекалено голям натиск от завивката, докато спи.
 

Пухена завивка и възглавница за деца – добър избор ли са?

Не всеки родител е наясно с факта, че перата са комбинация от птичи пера и пух. Така че това е вид естествен пълнеж за спално бельо. Пухката от пух за дете не винаги е най-добрата. Определено са по-евтини от тези с пълнеж от пух, но са и по-тежки. Имайте предвид, че малките деца нямат толкова сила, колкото възрастните, и вземането на юрган с голямо количество пера може да им бъде неприятно. Възглавница с пера за дете е различна история. Такива възглавници са меки, деликатни и осигуряват подходяща опора за главата. Но нека се запознаем с повече предимства и недостатъци на спалното бельо от пера.
 

Детски пухени завивки и възглавници – нека се запознаем с техните предимства и недостатъци

Възглавница с пера за бебе е отличен избор. Защо? Е, такива възглавници са малко по-твърди от тези от пух, но това не намалява еластичността им. Тези характеристики правят възглавниците с пера осигуряват отлично омекотяване. Следващото им предимство е относително ниската цена в сравнение с възглавниците с пълнеж от пух. В допълнение, възглавниците от гъши пера осигуряват отлична топлоизолация. Въпреки това си струва да се обърне внимание дали пълнежът на възглавницата се състои от накъсани или нарязани пера. Какво значение има? Накъсаните пера са изключително леки, деликатни и еластични, а последният тип, т.е. нарязаните пера, напротив. Той е по-малко гъвкав и по-твърд.
 
За разлика от възглавницата, пухената завивка за бебета от пера няма да бъде най-добрият избор. Такъв заряд в калъфа предпазва от студа много по-зле, което означава, че има много по-слаби топлоизолационни свойства, а освен това такива юргани също са доста тежки и не много еластични. Предимството на такова спално бельо определено е ниската му цена.
 

Спално бельо от пера за най-малките - достойно или не?

Сигурно много родители се чудят дали спалното бельо от пера е подходящо за най-малките. Отговорът е да и не. Е, възглавниците заслужават специално внимание. Те имат много повече предимства, отколкото недостатъци, което ще повлияе на възможно най-добрия сън на вашето дете. Те са меки, еластични и леки. Освен това поддържат много по-добре главата. Юрганите с такъв пълнеж не са непременно добър избор. Те са много по-тежки и не се нагряват като пухените чаршафи. Така че, ако имаме възможност да закупим самата възглавница, определено си струва да инвестираме в нея. Що се отнася до спалните комплекти, по-добре е да помислите внимателно за такава покупка.