Социални Мрежи
  • Начало /
  • Новини /
  • 8 Свойства на Мериносовата Вълна които ще Ви накарат да я Обикнете

8 Свойства на Мериносовата Вълна които ще Ви накарат да я Обикнете

3 март 2023
8 Свойства на Мериносовата Вълна които ще Ви накарат да я Обикнете

Чували ли сте за мериносовата вълна – чудото на мериносото? НЕ? Бързаме да обясним. Това е суперматериал, идеален за деца и бебета, за всяко време, за всяко тяло, всеки ден. Мека, естествена и приятно обгръщаща и най-чувствителната кожа. По-долу са свойствата на прекрасната мериносова вълна, които ще ви накарат да я обикнете.

 

Какво е мериносова вълна?

Ако свързвате вълната с драскащи и сърбящи пуловери, време е да се срещнете с магията на мериносовата овча вълна. Мериносовите овце живеят в планинските райони на Нова Зеландия, където условията могат да бъдат променливи и екстремни - през лятото там е много горещо, а през зимата температурата пада до -30°C. Овцете обаче се адаптират перфектно към него - благодарение на руната, която ги защитава от всякаква аура.

 

1) Мериносовата вълна е терморегулираща

На първо място, мериносовата вълна има терморегулиращи свойства. Това е така, защото мериносовата вълна ги предпазва от много ниски температури, а в същото време и от летните жеги. Благодарение на местата, където живеят овцете, вълната има терморегулиращи свойства. Топли идеално през студените дни, но е функционален и през лятото - охлажда приятно тялото, разсейвайки топлината навън. Това е фантастична целогодишна материя, която работи особено добре за деца и бебета. Особено за спане, когато малкото дете има нужда от нещо, в което нито се поти, нито му е студено. Ето защо специално препоръчваме мериносови спални чували за бебета и мериносови одеяла за бебета от колекцията на YourBaby.

 

2) Мериносовата вълна е много лека

Тежки вълнени пуловери? Не е от мериносова вълна - тя е несравнимо по-тънка от традиционната вълна, по-тънка е дори от човешка коса! Следователно продуктите от мериносово руно са много леки, течащи и удобни за използване - дори в топлите дни те са фантастични за носене.

 

3) Мериносовата вълна е хипоалергенна

Мериносовата вълна е подходяща за деца от първия ден на живота. Това е така, защото мериносовата вълна не предизвиква дразнене и не предизвиква алергични реакции. Тя е много деликатна и приятна при контакт с кожата - малките и влакна не се "забиват" в кожата, а лежат по тялото. Мериносът е идеален за страдащи от алергии и бебета, чиято кожа е особено деликатна и чувствителна.

 

4) Мериносовата вълна е мека, дори ултрамека

Сериозно. Мериносовата вълна е като облак - чудесно мека и обгръщаща. Това се дължи най-вече на нейната лекота и тънки влакна, които създават впечатление за пухкавост. Това не е вълната, която бабите са използвали за плетене на пуловери или чорапи - мериносовата вълна не прилича на традиционната вълна.

 

5) Мериносовата вълна е дишаща

Друго предимство - мериносовата вълна е 100% естествена материя, благодарение на което позволява на кожата да диша и осигурява правилна циркулация на въздуха. В нея няма да се изпотите, няма да ви стане горещо или студено – затова спортните дрехи от мериносова вълна или дори бельото стават все по-популярни.

 

6) Мериносовата вълна отвежда влагата

За мериносовата вълна влагата не е проблем – този материал я абсорбира фантастично. Когато мериносовият продукт се намокри, влакната отвеждат тази влага, поддържайки кожата ви суха. Поради тази причина продуктите от мерино са страхотни като термоактивно бельо, например под ски дрехи.

 

7) Мериносовата вълна не абсорбира миризми

Да, вярно е, мериносовата вълна не абсорбира миризми. В резултат на това не е необходимо да се пере често. Влакната от мериносова вълна предотвратяват развитието на бактерии по повърхността й, благодарение на което неприятните миризми се изпаряват много бързо. Въпреки че има малък минус - в случай на хубави аромати, с които бихме искали да се обградим за по-дълго време - повечето хора ще го харесат заради това свойство. Потта и другите неприятни миризми са на път да изчезнат от мериносовата вълна, така че ако искате да я освежите, вместо да я перете, я изнесете на балкона.

 

8) Мериносовата вълна е лесна за грижи

Има поверие, че грижата за вълната е трудна. Е, не можете да я хвърлите в пералнята с кърпи и да я перете на 90 ° C, защото деликатните тъкани изискват също толкова нежно отношение, но можете да перете дрехи и аксесоари от мериносова вълна на ръка или в пералня. Всичко, което трябва да направите, е да следвате препоръките на производителите (обикновено пране при 30°C), да използвате специални продукти за вълна, да избягвате избелващи средства и омекотители и мериносовата вълна ще ви служи години наред. И както по-горе – ако просто искате да я освежите, просто я сложете на чист въздух (или колкото и смешно да звучи – сложете я в фризера за малко).

 
Благодарение на прекрасните си свойства, мериносовата вълна е фантастичен материал за новородени и бебета. Тя е мека и деликатна, така че няма да дразни детската кожа, тя е лека и приятна, благодарение на което носенето и ще бъде удобно, тя е терморегулираща, така че ще стопли бебето и ще му осигури оптимални условия, позволява на кожата да диша и се справя добре с влагата. Ако искате да завиете бебето си в нещо естествено, изключително приятно и приятно за кожата, изберете мериносова вълна - уверяваме ви, че ще се влюбите в нея от първия допир.